Vara SK

Referat

Referat: Vänersborgs IF U - Vara SK

Seriematch borta mot Vänersborgs IF U i hettande värme på konstgräs.

Vara tar tag i taktpinnen och för spelet första 10, sen kommer Vänersborg tillbaka lite men Vara tar snabbt över kommandot igen. Vara rullar boll på ett mycket fint sätt och för spelet rejält och till slut kommer utdelningen i minut 29 när Lisa G kommer fri och skjuter i stolpen och bollen går till Liv som rullar in bollen i öppet mål. Vara fortsätter sen att dominera sista 5 kraftigt med många bra chanser men utan resultat. I slutet kommer en Vänersborgspelare nästan fri men Julie kommer som en raket o bryter.

Första halvlek slutar 1-0 där Vara haft det mesta bollinnehav och även chansmässigt men Vänersborg är inte ofarliga när dom väl kom upp på vår planhalva.

Andra halvlek:

Inga jättechanser första 15 men mycket boll för Vara. I 14 e minuten spelar Ella fint en genomskärare till Liv som får dubbelchans men tyvärr utan resultat.

Vänersborgstjejerna rejält trötta just nu o flera spelare skriker efter att få byta. Bra 10-minutersperod med uteslutande bollinnehav för Vara på de rödas planhalva, men tyvärr utan utdelning.. vattenpaus efter 20, som hemmalaget behövde mest.

10 minuter nu utan några riktiga målchanser.

I minut 82 får damlagsdebuterande Tyra Norberg gult kort.

Det är 2 lag som nu kämpar mer än skönspelar sista 10.

Lite småstressigt i Varas straffområde i slutet men utan att skapa något farligt så vinner vi matchen helt rättvist, borde kanske varit något mål till men det viktigaste va 3 poäng och att vi hänger på i toppen!

Matchens lirare enligt sekretariatet blir Liv Ydren i Vara och målvakten Hanna Carlsson i vif.

En stor eloge till alla tjejer idag som kämpar o sliter och gör det oerhört bra i denna värme! Nu ser vi fram emot nästa match som är borta mot Halvorstorp/Trollhättan på Fredag där vi går för 3 nya poäng.